Безкоштовна доставка по Києву від 9999 грн.
Каталог
(096) 103 23 28(050) 074 33 98
(063) 206 69 48(099) 413 11 23
10:00 - 18:00

Як вибрати ліжко?



11 порад, як правильно вибрати ліжко

Здоровий сон запорука довголіття, доведено медичною наукою. Більшість невропатологів сходяться на думці, що біль в спині на пряму залежить від вибору ліжка. Правильно підібране спальне місце дозволить організму не тільки розслабитися і відпочити, а й набратися життєвої енергією. Перед тим як приступити до вибору ліжка необхідно врахувати деякі важливі особливості.

Порада № 1. Геометричні параметри ліжка

Вибираючи ліжко враховуйте зріст людини, площу вашого приміщення, наявність інших меблів в кімнаті. Найпростіше рішення покупка ліжка найбільшого розміру, що міститься у вашій кімнаті залишаючи при цьому простір для безперешкодного переміщення по кімнаті. Завжди запитуйте у продавців точні розміри ліжка. У виробників стандартні моделі можуть мати різні розміри. Розглянемо стандартні габарити ліжок:

  • односпальне варіюється по ширині від 75 см до 100 см;
  • полуторная, як правило, має ширину від 120 см до 160 см;
  • двоспальне ліжко зазвичай займає ширину 180 см, але можна придбати зразки 200 см.

Довжина у всіх ліжок, як правило, однакова і становить 190 см. Часто зустрічаються варіанти з довгою 200 см , іноді на ринку зустрічаються ліжка довжиною до 218 см. Якщо вам необхідне ліжко з нестандартними розмірами, його завжди можна виготовити під замовлення.

Щоб сон приносив тільки задоволення, при виборі ліжка зверніть увагу на такі особливості:

  • при виборі довжини ліжка обов'язково врахуйте зріст сплячого. Довжина повинна перевищувати зріст людини не менш ніж на 10-15 см .;
  • вибір ширини залежить від положення зігнутих рук в ліктях за головою. Для односпального ліжка вони не повинні виступати за його краї, а двоспальних - не заважати лежить поруч;
  • відстань від ліжка до стіни або іншого предмета інтер'єру має становити 70 см .;
  • висота ліжка повинна забезпечувати максимально легкий підйом і опускання.
  • геометричні форми ліжок бувають різноманітні від круглих до сердечок, але практичніше звичайне прямокутне ліжко.
Назва Довжина (см) Ширина (см)
Двуспальне 180-205 110-200
Полуторне 190-200 120-160
Односпальне 186-205 70-106
Кінг-сайз более 200 более 200
Дитяче 120-180 60-90

Порада №2. Конструктивні особливості

Головними складовими ліжка є каркас і основа. Каркас доповнюють різноманітними конструктивними елементами, узголів'ями, царгами, спинками і фігурними ніжками.

В основному каркаси діляться на два типи:

  • з двома опорними спинками і двома царгами з боків;
  • з чотирма царгами на ніжках, з одним або двома узголів'ями.

На якому з двох типів зупинити свій вибір сказати дуже складно, у кожного є свої переваги. Все залежить від дизайну вашого приміщення і ваших особистих вподобань.

Порада №3. вибір матеріалу

Не варто забувати, що від вибору якісного матеріалу залежить не тільки довговічність виробу, а й ваше здоров'я.

  • Дерев'яний масив відрізняється своєю екологічністю і довговічністю. Найбільш популярні варіанти з масиву твердих порід дерев.
  • Використання металу для виробництва ліжок гарантує їх довговічність. На ринку зустрічаються два види ліжок: зварні та ковані.
  • МДФ у виробництві ліжок значно здешевлює їх вартість. Зовнішній вигляд таких ліжок досить не поганий, але якість бажає залишати кращого. МДФ відмінно вбирає вологу і швидко ламається.
  • Виготовлення ліжок з ДВП і ДСП значно скорочує термін їх служби. Конструктивні елементи швидко виходять з ладу.

Порада №4 Вибір основи ліжка

Основа ліжка надійно пов'язана з її каркасом і служить опорою для матраца.

Основу зазвичай виробляють з ламелей, жорстких і м'яких металевих решіток, металевих пружин і з листового матеріалу.

  • Ламелі виробляють з масиву м'яких порід дерева. Мінімальна кількість ламелей для односпального ліжка 15 шт. Для двоспальних 30 шт.
  • Поєднання жорстких і м'яких металевих решіток відрізняються тривалим терміном служби, але вони швидко продавлюються і викликають у сплячого дискомфорт.
  • Металеві пружини практично не використовуються у виробництві через свою непрактичність.
  • Листова основа не рівномірно розподіляє вагу людини по периметру ліжка.

Порада №5 Використання підйомного механізму.

Двоспальне ліжко займає багато місця в приміщенні, його можна використовувати з користю. Застосування висувних ящиків не практичне при близькому розташуванні стін або інших меблів. Краще зупинити свій вибір на ліжку з підйомним механізмом. За мірками виробників під двоспальним ліжком може розташуватися місце для зберігання розмірами 180см * 190 см. Існують три види механізмів для підйому ліжка: газліфт, пружинний механізм, ручний механізм.

Порада №6 Відкидні ліжка для малогабаритних приміщень

Такі ліжка використовують в малогабаритних приміщеннях. Вдень ліжко ховається в шафі або біля стіни, а ввечері трансформується в спальне місце. Механізми ліжок трансформерів дозволяють не прибирати предмети що знаходяться на зовнішній стороні, при опусканні вони самі перевертаються в потрібне положення.

Порада №7 Вибір ліжка

Необхідність в спинці і узголів'ї залежить від місця розташування ліжка. Якщо воно стоїть впритул до стінки, то узголів'я можна не використовувати, обігравши стіну декоративними рішеннями.

Порада №8 Стилістика спального місця

Здійснюючи вибір ліжка варто звертати увагу не тільки на технічні вимоги, але і на дизайн вашого будинку.

  • Невисокі ліжка такі як ліжка-подіуми поєднуються з мінімалістичним стилем.
  • Шкіряні узголів'я підходять до класики і сучасного дизайну.
  • Ковані спинки вписуються в романтичний дизайн, стиль прованс.

Порада №9 Вибір матраца

Від вибору матраца безпосередньо залежить якість вашого сну. Зазвичай матраци продають в комплекті з ліжками. Як правило вибирають матрац з середньою жорсткістю або жорсткий матрац. Наповнювачем може служити латекс, пружини, кокосове волокно.

Порада №10 Додаткові аксесуари

Ліжко можна додатково обладнати балдахіном, підсвічуванням, захисними бортиками і різноманітними вставками. Не варто забувати, що балдахін відмінно накопичує пил, а підсвічування послужить відмінним нічником. Захисні бортики встановлюють для дітей або осіб з інвалідністю.

Порада №11 Що ще необхідно передбачити при виборі ліжка

При покупці ліжка не забувайте про наявність меблів в кімнаті або дверних отворах. У продажу є ліжка з досить оригінальним дизайном, перш ніж купити її спробуйте в ньому полежати. Ліжко має бути зручним. Вибирайте ліжка перейшовши за посиланням тут.

Коментарі
1
false
false
true
Вилучити
Змінити
tr