Безкоштовна доставка по Києву від 9999 грн.
Каталог
(096) 103 23 28(050) 074 33 98
(063) 206 69 48(099) 413 11 23
10:00 - 18:00

Як Вибрати Матрац?



Кожен з нас розуміє, наскільки важливий якісний сон для здоров'я всього організму. Ключову роль в цій сфері життєдіяльності грає правильно підібраний матрац. Якщо після достатнього за часом сну, ви не відчуваєте себе повним сил і енергії, швидше за все, пора змінити матрац, особливо, якщо ваш вірний друг прослужив вам близько 8-10 років.

Як вибрати матрац на ліжко?

Тут потрібен грунтовний підхід. Почнемо з основи під матрац, самого ліжка, яке у вас вже є. Якщо вам не по кишені придбати нове ліжко та матрац одночасно, підберіть матрац, який буде ідеально поєднуватися з наявною основаю. Рейкове (на ламелях) ліжко підходить як для пружинного матраца, так і для матраца без пружин.


При виборі матраца зверніть увагу на такі критерії:

  • тип конструкції;
  • наповнювач;
  • жорсткість.

За типом матраци ділять на:

  • пружинні;
  • безпружинні.

В сучасних пружинних матрацах кожна пружина розташована незалежно від іншої і упакована в тканинний чохол, щоб не зіпсувати матрац. Таке незалежне становище пружин забезпечує можливість матраца продавлюватися в необхідних місцях так, щоб на ваш хребет не було зайвого навантаження, і він не деформувався.

Матраци без пружин забезпечують правильне положення хребта завдяки використовуваному наповнювачеві, який виконує функцію пружин. Жорсткість в таких матрацах створює кокосова койра. Правильне положення хребта фіксують і підтримують латекс, пінополіуретан і піна.

Рівень жорсткості матраца вказано в описі виробів. Вибір правильної жорсткості матраца залежить від ваших габаритів (зрост і ваги), віку і здоров'я.

Що, якщо вашим спальним місцем є диван? Чи можна перетворити його в повноцінне місце для відпочинку? Так, вам допоможе матрац на диван, або топпер. Він виготовляється з високо-еластичної піни і має середню жорсткість. Для розкладних диванів використовуйте топпер з жорсткістю вище, в наповненні яких присутня повсть або кокосове волокно.

Як вибрати ортопедичний матрац?

Ортопеди при виборі матраца радять звернути увагу на наступні показники:

  1. зріст;
  2. вага;
  3. вік;
  4. сферу діяльності;
  5. стан здоров'я;
  6. поведінку уві сні.

Скептики стверджують, що ортопедичним може вважатися тільки матрац спеціальної конструкції, який використовується для лікування конкретної проблеми опорно-рухової системи. Однак сучасні ортопедичні матраци виготовляються з урахуванням того, щоб їх використання забезпечувало максимальний лікувальний ефект при хронічних захворюваннях і навантаженнях, і зберігало правильне положення хребта здорової людини для комфортного сну.

Вибір ортопедичного матраца для людей із захворюваннями хребта проводиться чітко за рекомендацією лікаря-ортопеда.

Як правильно вибрати матрац на ліжко?

Ми вже говорили про те що необхідно врахувати основу під матрац, тип конструкції виробу, а тепер розберемося з жорсткістю. Від жорсткості матраца залежить наскільки розслабленими будуть м'язи під час сну, і яким буде положення хребта.

Грамотний підхід до вибору жорсткості зробить будь-який матрац ортопедичним.

Для новонароджених підійдуть матраци високої або середньої жорсткості. Вирішуючи, який матрац покласти в дитяче ліжечко, пам'ятайте, що до 3-х років опорно-рухова система дитини якраз в процесі формування і жорсткий матрац - ідеальний варіант.

Вибираючи матрац для підлітка, слід врахувати, що зараз його кістки і м'язи активно розвиваються, тому матраци із середнім рівнем жорсткості допоможуть підтримувати кістки і м'язи в правильному положенні. Спати на матраці з такою жорсткістю корисно аж до 27 років.

Після того, як скелет остаточно сформувався, з 27 до 50 років, можете дозволити собі вибирати матрац, виходячи з особистих переваг, роблячи акцент на комфорт.

У більш старшому віці, з 50 років, рекомендують спати на м'яких матрацах, які повторюють контури тіла і дають розслабляючий ефект.


Наступна таблиця допоможе підібрати матрац з оптимальною жорсткістю в залежності від зросту і ваги:

Зріст/вага,см/кг до 50 кг 50-60 кг 60-70 кг 70-80 кг 80-90 кг понад 90 кг
до 150 см м'який м'який середній середній жорсткий жорсткий
150-160 см м'який м'який середній середній жорсткий жорсткий
160-170 см м'який м'який середній середній жорсткий жорсткий
170-180 см м'який м'який середній середній жорсткий жорсткий
180-190 см м'який м'який середній середній жорсткий жорсткий
190-200 см м'який середній середній жорсткий жорсткий жорсткий
понад 200 см м'який середній середній жорсткий жорсткий жорсткий

Великий вибір якісних матраців тут. Для отримання консультації звертайтеся у відділ продажів за номером телефону на сайті Matras House.

Часто задавані питання при виборі матраца.

Чи потрібно до нового матрацу купувати нову основу?
Чи залежить термін служби від товщини матраца?
Як часто потрібно міняти матрац?
Хороший матрац коштує дорого?
Коментарі
1
false
false
true
Вилучити
Змінити
tr