Безкоштовна доставка по Києву від 9999 грн.
Каталог
(096) 103 23 28(050) 074 33 98
(063) 206 69 48(099) 413 11 23
10:00 - 18:00

Ліжка з матрацом (акція)



Ліжко з матрацом

Матрац і ліжко краще купувати разом, тоді можна врахувати всі особливості та підібрати відповідні один іншому вироби. У магазині Matras House можна купити ліжко з матрацом за акцією.

Критерії вибору ліжка та матраца

Людина третину свого життя проводить уві сні. Від якості сну залежить його самопочуття та працездатність вдень, а від якості спального місця - здоров'я хребта.

При виборі ліжка і матраца необхідно керуватися критеріями:

  • комфорт;
  • розмір;
  • ортопедичні властивості;
  • якість матеріалів;
  • і тільки в останню чергу стиль (колір, декор тощо).

Комфорт

На комфорт сну впливає кілька чинників: ліжко має бути хоча б візуально відокремлено від робочої зони, не бажано ставити його навпроти вікна, кращим розташуванням вважається узголів'ям до стіни поперек або узголів'ям в протилежну сторону до входу. Щоб дотримуватись цих критеріїв при купівлі ліжка, необхідно врахувати планування кімнати та сусідні меблі.

Розмір

Розмір ліжка має відповідати зросту й об'єму людей, які на ньому будуть спати. Оптимально купити ліжко за довжиною зріст людини + 10 см і мінімум 80 см за шириною для кожного з тих, хто спить. Якщо кімната, де буде стояти ліжко, занадто маленька для такого розміру, тоді варто звернути увагу на ліжко трансформер.

Розраховуючи розмір спального місця, враховуйте, що розмір ліжка буде більшим.

Ортопедичні властивості

Практично всі матраци, представлені на ринку, є ортопедичними. Виробники щороку оновлюють асортиментні лінійки й додають інноваційні технології та матеріали, щоб посилити ортопедичні властивості матраців. Однак, не всі основи ліжок підсилюють ортопедичні характеристики.

Букові ламелі є ідеальною конструкцією для посилення ортопедичних властивостей матраца, адже злегка пружинять під вагою сплячої людини. Ліжка з дерев'яного масиву, як правило, виробляють з такою основою. Хоча можна зустріти й конструкції з цільного дерев'яного каркаса. Основа з металевих трубок надійна, але не посилює ортопедичні властивості.

Тому, вибираючи матрац, необхідно знати, яку основу буде мати ліжко, і вибирати матрац з розрахунку всіх складових.

Також матрац має ідеально збігатися за розміром з ліжком, інакше швидко прийде в непридатність по краях, що звисають. Щоб не помилитися з розміром матраца, уточнюйте розмір в сантиметрах при покупці.

Якість матеріалів

Тут важливо пам'ятати про екологічність і гіпоалергенність, а також зносостійкість. Ліжко та матрац - вироби, які купують на довгі роки. Відповідно вони мають бути виготовлені з якісних матеріалів, які прослужать довго і не будуть доставляти сплячим дискомфорту у вигляді накопиченої вологи і запаху через зростаючу під ліжком цвіль.

Чек-лист при покупці ліжка і матраца

Розмір
Ліжко та матрац мають збігатися за довжиною та шириною, вибираючи ліжко робимо розрахунок: за довжиною зріст людини + 10 см, за шириною - мінімум 80 см на одну людину.
Висота
Залежить від зрісту людини, стандартна висота ліжок європейського виробництва 45-60 см + 20 см матрац.
Основа під матрац
Букові ламелі підсилюють ортопедичний ефект ортопедичних матраців.
Сумісність
Краще вибирати вироби від виробників з однієї країни, тоді розміри будуть збігатися.

Як вибрати матрац, щоб він підійшов до ліжка?

Як вибрати матрац, щоб він підійшов до ліжка

Матрац має ідеально відповідати розмірам основи ліжка, тому необхідно співвідносити розміри зазначені в описі, а краще попросити про допомогу з підбором матраца консультантів магазину.


Чи збігаються розміри ліжок і матраців різних виробників?

Стандартні розміри ліжок і матраців відрізняються у виробників різних країн, тому краще уточнювати розмір матраца й основи ліжка перед покупкою.

Які ще характеристики ліжка необхідно врахувати при виборі матраца?

Більшість представлених на ринку матраців - ортопедичні, тому ліжко і матрац мають доповнювати одне інше, щоб посилювати ортопедичні властивості матраца.

Який за висотою вибрати матрац?

Стандартна висота матраца 20 см, це оптимальна висота для дорослої людини, однак висоту необхідно співвідносити з висотою ліжка та зростом людини, яка на ньому буде спати.

Чи безпружинні матраци є ортопедичними?

Сучасні матеріали, такі як кокосова койра, латекс і ППУ, які використовують в якості наповнювача матраців, мають ортопедични властивості.

Який матрац вибрати для пари на двоспальне ліжко?

Ідеальний варіант для пари на двоспальне ліжко буде пружинний матрац з незалежними блоками, який дозволить уникнути прогину матраца у бік більшого за вагою партнера.

Коментарі
1
false
false
true
Вилучити
Змінити
tr