Безкоштовна доставка по Києву від 9999 грн.
Каталог
(096) 103 23 28(050) 074 33 98
(063) 206 69 48(099) 413 11 23
10:00 - 18:00

Меблі в скандинавському стилі




Скандинавський стиль завоював серця багатьох. Він гармонійно поєднує в собі практичність і затишок, простоту і елегантність, функціональність і свободу. При цьому він підходить як для заміських будинків, так і для міських квартир. Розповімо про відмінні характеристики стилю, щоб ви могли самостійно створити душевну і благородну атмосферу в своєму будинку в стилі сканди.

Головні характеристики стилю сканді


Скандинавський стиль це, перш за все, світлі відтінки і пастельні кольори. У сканди інтер'єрах переважають білі, бежеві і сірі відтінки, допускається чорно-білий контраст, іноді можна розбавити світлі фарби яскравими акцентами: ультрамариновим диваном, салатовим пуфиком, яскраво-червоним столом.

При цьому найчастіше стіни в сканди інтер'єрі залишають білого кольору, а ось меблі можуть бути будь-яких пастельних відтінків.

Не варто забувати, що скандинавський стиль - це обов'язково практично. Тому при використанні матеріалів віддають перевагу легко миється.

Білі стіни відмінно поєднуються з теплими пастельними відтінками меблів і дерев'яними поверхнями кухні або статі. Це поєднання і становить головну характеристику скандинавського стилю.

Також особливістю стилю сканди в інтер'єрі складають:
відкриті підлоги;
відсутність фіранок і штор;
багато світла, якщо не вистачає природного, ставлять додаткові джерела світла;
декор на стінах;
функціональні меблі з великими можливостями для зберігання речей.

Меблі в скандинавському інтер'єрі


Основні характеристики меблів в стилі сканди - прямі лінії і натуральні матеріали, але головне - функціональність, практичність і зручність.

В інтер'єр в скандинавському стилі найкраще вибирати ліжка на низьких ніжках або подіуми, без бортиків. Сканді в принципі любить відкриті простори, і будь-які деталі, такі як декоративні елементи або борти - будуть зайвими.



У скандинавський інтер'єр для сімейної пари відмінно впишеться ліжко бренду Woodsoft модель Atlanta або Vancouver. Це ліжка-подіум з підйомним механізмом і нішею для постільної білизни з дерева. Основа під матрац - букові ламелі, які є екологічним матеріалом і підсилюють ортопедичні характеристики матраців.

Щоб полегшити собі завдання підбору меблів, можна скористатися готовими пропозиціями від виробників і придбати спальний гарнітур. У магазині Matras House представлені спальні гарнітури в скандинавському стилі від виробників Neman, Miromark і інші. Рекомендуємо звернути увагу на гарнітур Ніки Миро-Марк в мінімалістичному дизайні, в якому гармонійно поєднані глянцеві білі поверхні і благородне дерево.

У комплект меблів входить:
  • ліжко;
  • комод;
  • приліжкова тумба;
  • шафа;
  • люстерко.

При цьому розміри шафи і ліжка можна вибрати виходячи зі своїх потреб і розміру кімнати.

Відмінно впишеться в дизайн інтер'єру в стилі сканди і інша модель гарнітура від компанії Миро-Марк - "Фемелі". Це найбільша модульна система виконана в лаконічному дизайні і світлих відтінках. В гарнітур входить шафа, комод, тумба і ліжко, при цьому завдяки особливій конструкції, гарнітур можна збільшувати за рахунок розширення секцій.

Для вітальні в скандинавському стилі підійде білий гарнітур від компанії "Світ меблів" модель "Альба" або комбінований гарнітур цієї ж компанії в витонченому поєднанні білого кольору і дерева - "Пальміра". Гарнітури включають в себе чотири одиниці меблів: тумби, підвісні шафи, полиці. Розміри можна замовити у виробника за індивідуальними параметрами.

У вітальню можна вибрати зручний кутовий диван в сірому кольорі від компанії Sofynо "Комбі-2" або "Фієста", а також прямокутний диван від компанії Шик-Галичина "Олівер". Якщо вся кімната витримана в світлих пастельних тонах і необхідно додати яскравий акцент, можна придбати невеликий акуратний диван від компанії Sofyno "Веста". Базова модель представлена ​​в теплому жовтому відтінку, в каталозі виробника представлено більше десяти кольорів і відтінків, в яких може бути виконаний ваш диван.

Мистецтво хюгге


Не варто забувати, що одна з найважливіших характеристик скандинавського стилю укладена в філософії хюгге. Данці, які стали джерелом цієї філософії, вкладають в значення цього слово такі поняття як затишок, комфорт, домашность, зручність. Тому головна умова вдалого інтер'єру в стилі сканди - щоб все було максимально комфортним і зручним.

Величезне значення в створенні інтер'єру грають деталі: світильники, полки, декор, свічки, диванні декоративні подушки, пледи. Все повинно бути зручно розташоване, щоб бути під рукою, милі деталі повинні стати якорями для гарного самопочуття і відчуття себе вдома.

У скандинавських інтер'єрах переважає теплий електричне світло, бажано, щоб джерел світла було кілька. Доречним буде крісло-качалка або підвісне крісло, де можна затишно провести час з чаєм і книгою.

Сканді інтер'єр припускає наявність в кожному будинку затишного куточка з пледами та подушками, де можна сховатися від усього світу і присвятити час собі.

Тому з упевненістю можна сказати, що скандинавський стиль - це далеко не тільки білі стіни і практичні меблі. Це філософія життя, де все направлено на максимальний душевний комфорт, де всі речі знаходяться в гармонії і порядку, коли не потрібно відволікатися на створення додаткових умов для відпочинку і розслаблення.

Коментарі
1
false
false
true
Вилучити
Змінити
tr