Безкоштовна доставка по Києву від 9999 грн.
Каталог
(096) 103 23 28(050) 074 33 98
(063) 206 69 48(099) 413 11 23
10:00 - 18:00

Розміри матраців - як вибрати правильно



Розміри матраців

Правильний розмір матраца впливає на комфорт сну. Занадто маленький не дозволить розслабитися і відчувати себе вільно, а значить сон не буде приносити належного відпочинку. На зручність впливає і співвідношення розміру ліжка з матрацом. Фахівці магазину Matras House рекомендують вибирати матрац під конкретне ліжко або основу, бажано, купуючи ці предмети для сну одночасно.

Яким має бути спальне місце

Комфортне спальне місце не повинно заважати руху під час сну, і забезпечувати розслаблення і відпочинок м'язів. Частково на це впливає якість матраца і ліжка, а також технології і матеріали, які використовувалися при виробництві, але розмір спального місця не менш важливий.

Щоб сон був комфортним, розрахунок необхідних оптимальних розмірів спального місця проводиться таким чином:

  • по довжині: зріст людини в сантиметрах + 10 см;
  • по ширині: мінімум 80 см на кожну людину;
  • по висоті: оптимальна висота ліжка разом з матрацом 60 см.

З огляду на ці формули стає зрозумілим, чому ліжко і матрац необхідно вибирати і купувати одночасно. При цьому необхідно пам'ятати, що розмір матраца дорівнює розміру основи під нього, в той час як розмір ліжка може бути набагато більшим. Це варто враховувати власникам малогабаритних квартир з маленькою площею спальної кімнати. Якщо ліжко потрібного розміру встановити в маленькій кімнаті не виходить, тоді варто звернути увагу на ліжка-трансформери або дивани що розкладаються.

Які бувають розміри матраців

Розміри матраців

Розмір матраца включає в себе три параметри: довжина, ширина і висота.

Довжина

Дорослий виріб українського або європейського виробництва має стандартну довжину: 190-200 см. Від вітчизняних по довжині відрізняються матраци виробництва США, Китаю, Англії та Швеції.

Тому при самостійній покупці матраца в інтернеті уточніть розмір в сантиметрах (британські та американські виробники користуються метричною системою в дюймах і футах).

Висота

Висота - варіабельний параметр розміру. Вона залежить не тільки від примхи виробників і маркетингових стратегій, на неї впливають технології, які використовувалися у виробництві виробу.

Стандартна висота українських і європейських матраців - 16-25 см для безпружинних виробів і 20-32 см для пружинних. Деякі виробники в своїй лінійці мають вироби висотою до 50 см, як правило, це моделі преміум-класу.

В каталозі магазинів матраців і предметів для сну можна побачити вироби висотою 2-10 см. Вони не підходять в якості повноцінного матраца на ліжко, а використовуються як топпер - покривало для захисту поверхні дивана або ліжка.

Призначення топперу: захистити поверхню, зробити її більш рівною, прикрити шви і складки, якщо використовується для розкладного дивана.

Ширина

По ширині розрізняють подібно до ліжок:

  • односпальні (80-90 см);
  • полуторні (120 см);
  • двоспальні (140-180 см).

Матраци розміром 200 і вище сантиметрів відносяться до виду спального місця "кінг-сайз" - королівський розмір.

При виборі виробу по ширині також важливо звернути увагу на виробника. Багато з вас помічали, що при купівлі постільної білизни виробники вказують назви комплектів "двоспальний" і "євро". Українські та європейські двуспалки відрізняються по ширині, відповідно, відрізняються по ширині між собою і матраци різних виробників.

Купуючи матрац європейського виробника, уточнюйте розміри в сантиметрах.

Нестандартні розміри

Нестандартные размеры матраса

Бувають нестандартні розміри виробів під ліжка, виготовлені за індивідуальним замовленням. Нестандартною може бути і форма:

  • кругла;
  • овальна;
  • з округленим одним кутом,
  • трапециевидна;
  • квадратна;
  • у вигляді серця;
  • ромбовидна.

Такі матраци замовляються індивідуально у виробників. У магазині Matras House є можливість замовити товар у виробників за індивідуальними параметрами.

Останнім часом популярністю користуються матраци з закругленими краями, до них застосовуються особливі способи розрахунку розмірів в діаметрі. Існує три стандарти розмірів матраців з круглений краями:

  • до 200 см;
  • 220 см;
  • понад 230 см.
До нестандартних розмірів можна віднести вироби виробництва Англії, Америки, Скандинавії та Азії: їх метричні системи і стандарти відрізняються від вітчизняних.

Дитячий матрац

Будь-який матрац за розміром менший стандартних дорослих моделей може використовуватися для дітей та підлітків. Однак у дитячих є свої стандарти, що відповідають віку дитини:

  • від 0 до 1 року розмір матраца може становити 60 см на 90 см;
  • від 1 року до 3-х: 60 см на 120 см;
  • від 3-х до 7-ми: 60 або 70 см на 140 см;
  • від 7-ми до 15-ти років: 80 см на 160 см.
Оптимальний розмір підліткового ліжка відповідає дорослій односпалці.

Дитячі вироби, як правило, невисокі: від 3 до 5 см, підліткові можуть відповідати розміру односпального дорослого матраца і бути по висоті до 10 см.

Лікарі і виробники не рекомендують купувати для дітей жорсткі матраци, так як зростаючий організм дитини потребує дбайливого ставлення до хребта і суглобів, даючи їм простір для зростання. Таким характеристикам відповідають невисокі матраци.

Стандартні розміри дитячих виробів


ДовжинаШирина
о-1 рік
9060
1-3 роки
12060
3-7 років
14060-70
7-15 років
16080-90

Як вибрати розмір матраца для ліжка

Найправильніший варіант вирішення питання - звернутися за допомогою до фахівців. Консультанти магазину Matras House допоможуть підібрати ліжко та матрац необхідних розмірів з урахуванням всіх критеріїв:

  • вага і зріст людини або людей, які будуть на них спати;
  • стандартів виробників;
  • розміру спальної кімнати;
  • побажань клієнта.

При самостійному виборі матраца під існуюче ліжко необхідно максимально точно виміряти основу під матрац, з точністю до 1 сантиметра.

Похибка в 3 сантиметри зробить матрац непридатним до використання:

  • занадто великий матрац не ляже щільно на основу, звисаючі краї прийдуть в непридатність, що позначиться на зниженні терміну експлуатації матраца;
  • занадто маленький матрац залишить зазори між виробом і краями ліжка, що вплине на комфорт сну і зносостійкість ліжка.

Якщо ліжко нестандартних розмірів, це спричинить за собою замовлення матраца за індивідуальними параметрами, що може коштувати дорожче.

Стандартні розміри дорослих матраців


ДовжинаШирина
Для одного19080-90
Для одного (Комфорт)
190-200120-140
Для двох190-200
160-200

У каталозі магазина Matras House представлені предмети меблів і вироби для сну від вітчизняних і європейських виробників. Існує можливість замовити стандартні за розміром вироби, а також замовити за індивідуальними параметрами безпосередньо у виробника. Ми працюємо з перевіреними виробниками, які використовують сучасні технології для створення високотехнологічних ортопедичних матраців з якісних натуральних матеріалів. У нас можна вибрати матрац будь-якого розміру, з будь-яким наповненням і за прийнятною ціною. Кожен зможе знайти для себе оптимальний варіант, виходячи з побажань і бюджету.


Висновки

Шоурум
  • При виборі матраца необхідно максимально точно виміряти розмір основи ліжка.
  • Неправильні виміри негативно вплинуть на термін експлуатації матраца і на комфорт сну.
  • У різних країнах існують свої стандарти розмірів.
  • Розмір матраца і основи повинні збігатися, при цьому розмір ліжка буде більшим.
  • Формула розрахунку оптимального розміру спального місця: довжина - зріст людини + 10 см, ширина - мінімум 80 см на одну людину, висота - 60 см над рівнем підлоги.

Кращий спосіб вибрати матрац під спальне місце - консультація фахівця. У магазині Matras House консультанти допоможуть визначитися з вибором і врахувати всі необхідні параметри.

Матрац і ліжка можна вибрати на сайті самостійно, скориставшись пошуковими фільтрами, а також відвідавши наш шоурум в Києві за адресою вулиця Орловська, 46/2. Ми працюємо без вихідних. Магазин забезпечує доставку товарів по Києву та іншим містам України.

Коментарі
1
false
false
true
Вилучити
Змінити
tr